Oct 18, 2011

Foto arhiva, treneri Partizana - Miodrag Ješić

 

Miodrag Ješić je rođen 1958. godine u Osečenici kod Valjeva. Fudbalsku karijeru je počeo u FK Žarkovo, a pred kraj sedamdesetih godina prošlog veka, postao je član Partizana. Igrao je na pozicijama halfa (zadnjeg veznog) i odbrambenog igrača (libera). Punu afirmaciju počeo je da stiče početkom 80-ih, kod trenera Tome Kaloperovića. Tada je postao standardan igrač a kasnije i reprezentativac Jugoslavije. Odlikovao ga je snažan šut i bespoštedna borba na terenu. S Partizanom je osvojio dve titule prvaka (1977/78, 1982/83). Neretko je bio i strelac, a svima je u sećanju njegov gol protiv QPR u Kupu UEFA 1984/85. 

Partizan je napustio u leto 1985. i otišao u Altay SK, gde je stekao i kapitensku traku, a igrao je i jednu godinu za Trabzonspor. U Partizan se vraća 1990. i nastupa jednu polusezonu ali se kasnije reaktivira na poziv ljudi iz Altaja, pa u Turskoj i završava karijeru.

Za mladu reprezentaciju Jugoslavije je odigrao 25 utakmica a za najbolji nacionalni tim 8 utakmica, uz postignuta dva gola.

Kao trener, Miodrag Ješić je bio na klupi Partizana u dva navrata - 1999/00 i 2006/07. Za to vreme, iako nije bilo trofeja, Partizan je igrao moderan i efikasan fudbal, a u sećanju su ostale utakmice u Evropi i eliminacije Rijeke (3-1, 3-0), Flore (6-0, 4-1), Maribora (2-1, 1-1) i Groningena (4-2, 0-1). Kao trener, najveći uspeh je ostvario sa sofijskim CSKA, osvojivši titulu šampiona, a zapažene uspehe je imao i u Tunisu, Libiji, Radničkom iz Niša, OFK Beogradu...

Miodrag Ješić je dao intervju za blog "Crno-bela nostalgija" i možete ga pročitati na ovom linku.

Statistika Miodraga Ješića, preuzeta sa www.partizan.rs:


 

 

 

No comments: