Nov 29, 2011

FK Partizan u albumima za sličice - sredina `50-ih

Zadovoljstvo mi je kada na ovim stranicama mogu premijerno da predstavim nešto što se do sada nije moglo videti na internetu, a tiče se Partizana. Ovo je možda i prvi album sa sličicama u posleratnom periodu. Radi se o sredini `50-ih godina prošlog veka, sudeći po igračima koji se u albumu nalaze. U to vreme, ovakvi albumi su se prodavali uz proizvode kao što su čokolade i ostali slatkiši.

Prvi asovi Partizana - plejada majstora predvođena Bobekom, Milutinovićem, Zebecom, Atanackovićem, Čajkovskim, Čolićem...

(kliknite na sliku radi veće rezolucije)

 

Zaista, pravi raritet koji dodatno obogaćuje riznicu Partizanovih slika. Hvala Marinu na materijalu, a u narednom periodu čeka vas još ovakvih slika.

5 comments:

Leki said...

Samo napred.Ovo su predpostavljam sve dresovi bordo-plavi.Jos kada bi znao godinu bilo bi super.Partizan prelazi na crno-bele dresove ne pre 1955.

Alex said...

Svakako je negde oko sredine 50-ih. Što se tiče prelaska na crno-bele dresove, to se desilo između 1957. i 1960.godine.

Danilo said...

zasto je partizan presao iz crveno plavih dresova u crno belu?Ja sam cuo da je dobio garnituru dresova od juventusa 1957 godine.reci mi jel to istina.

Crno-bela nostalgija said...

Pokojni Bobek je pričao da je prilikom jedne turneje od Juventusa dobijena crno-bela garnitura kao poklon zbog odlične igre Partizana. Igračima se svidelo a bilo je mnogo lakše za održavanje od crveno-plavih dresova.

Vladimir Vidas said...

Slika je iz Album sportskih fotografija- stadion 1952/53