Dec 3, 2011

Foto arhiva - Novica Kostić (1955-2015)Novica Kostić, nekadašnji fudbaler Partizana, rođen je 1955. godine u selu Markovcu kod Velike Plane. Ponikao je u RFK Boru, igrao je u veznom redu, a afirmaciju je stekao u kruševačkom Napretku, gde je činio zapažen tandem sa Dragoljubom Kostićem. Za Partizan je nastupao u sezoni 1980/81. Bio je omladinski reprezentativac Jugoslavije. U sezoni 1983/84 nosio je dres zaječarskog Timoka, da bi nakon toga prešao u makedonski Pelister iz Bitolja. Karijeru završava tamo gde je i stekao afirmaciju – u kruševačkom Napretku.

Novica Kostić  je preminuo 28. jula 2015. godine.

Statistika Novice Kostića, preuzeta sa www.partizan.rs: 8 comments:

Nenad Kostic said...

Moj stric Novica Kostic.
Sada zivi u selu Gornji Zuniči kod Knjaževca.
Pravi laf od čoveka velikog srca.

Nenad Kostic

Anonymous said...

Car

Anonymous said...

nisam ni znao da je on igrao za partizan,novicu sam upoznao posto sam trgovacki putnik pa smo tako saradjivali,tek sam skoro saznao da je bio fudbaler,inace kao covek je legenda...

Nicko said...

Bio mi je komšija iz zgrade, DIVAN ČOVEK. Kao deca smo ga obožavali. Pamtim da je jednom napravio neki prekršaj, suprostavio se nekom policajcu, o čemu je brujao ceo Kruševac. Igrali smo fudbal ispred zgrade kad je on naišao, a ja kao "najpametniji" ga tada upitah:"Novice jel si bio u zatvoru?" Nasmejao se, pomilovao me po kosi i rekao:"Nema tamo mesta za mene."

KETTY said...

Prelistavajuci FB stranice, i videh Cocetov post o ovom sjajnom fudbaleru i coveku.
Zaista nisam znao vise nista o njemu i tek sada sam doznao da nije vise medju nama.
Pamtim ga kao veoma sjajnog igraca...druga i prijatelja...

Nenad Kostic said...

Jedna greška vam se provukla ovde.
Moj stric Novica je rodjen u Markovcu (opština Velika Plana) 1955.godine.
Inače njegov deda a moj pradeda Stevan sa zenom i decom,jeste došao iz sela Studena opština Babušnica i naselio se u Markovcu ali 1952.godine.
Novica je rodjen u Markovcu, ali je kao mali dečak sa ocem majkom i starijim bratom prešao da živi u Bor. Tamo je i stekao fudbalsku afirmaciju. Bio je kapiten omladinske reprezentacije Jugoslavije i kao kapiten je osvojio drugo mesto na EP za omladince.
Inace Dragoljub Kostic je takodje naš rodjak i Novicin brat.

Aleksandar Pavlovic said...

Hvala Vam Nenade na ispravci, korigovaću. Srdačan pozdrav!

Sasa Ciric said...

Novica je bio veliki gospodin..!!