May 25, 2014

Tim Partizana iz 1968.

Samo za posetioce bloga "Crno-bela nostalgija", objavljujemo jednu sliku koja se do sada nije pojavljivala u medijima. Reč je o ekipi Partizana iz 1968. godine:
  Trener ove ekipe bio je Stjepan Bobek (sasvim levo na slici, u gornjem redu), Jedna od zanimljivosti vezanih za ovu sliku je ta što su tadašnji standardni prvotimci grupisani u gornjem redu i u belim dresovima, dok su rezervisti u donjem redu nosili prugasti, crno-beli dres. U donjem redu prepoznajemo i Momčila Vukotića, tada tek talentovanog mladića a kasnije jednu od najvećih Partizanovih legendi.

  Neki od igrača iz donjeg reda nisu uspeli da se nametnu u Partizanu, neki su proveli tek sezonu ili dve, ali je ostala zabeležena ova slika u doba kada su svi zajedno bili deo Partizana.

2 comments:

Anonymous said...

Mogu li imena za donji red, gornji je prepoznatljiv?

Crno-bela nostalgija said...

Gore - Bobek, Ćurković, Paunović, Hošić, Pejović, Olarević, Bajić, Radaković, Katić, Damjanović, Bora Đorđević i Đorđić.

Dole - Vukelić, Čičić, Vidović, Smileski, nepoznat igrač iza bele lopte, Vukotić, Marković, Dane Petrović, Burčul, Miodrag Petrović i Tošić.

Znači, samo je jedan nepoznat, mislim da su ostali korektno potpisani.