Feb 5, 2016

Foto arhiva - Đorđe Gerum  Đorđe Gerum je bivši fudbaler Partizana, koji je počeo karijeru u mlađim kategorijama Dinama iz Pančeva, kasnije prešao u Partizan, ali je u sećanju ljubitelja fudbala ostao pretežno kao legendarni fudbalski trener iz perioda Jugoslavije  

  Kao fudbaler, Gerum nije uspeo da se izbori za mesto u standardnoj postavi Partizana, pa je otišao u Zrenjanin, a posle Proletera karijeru je nastavio u tuzlanskoj Slobodi. Dugo godina je Gerum nosio dres Slobode, bio njen kapiten, igrao u finalu Kupa Jugoslavije, a kasnije je postao i trener "crveno-crnih" iz Tuzle. 

  Gerum je jedan od najuspešnijih trenera u istoriji Slobode, uspeo je da sa Tuzlacima izbori takmičenje u Kupu UEFA u sezoni 1976/77. Posle Slobode, trenirao je turski Eskišehir kao i domaće klubove - Proleter, Zemun, Loznicu, podgoričku Budućnost i subotički Spartak. 
4 comments:

Anonymous said...

Sećam ga se kao trenera, ali zaista nisam znao da je ponikao u Partizanu.

Aco, biće stvarno velika šteta ako ove tvoje tekstove ne pretočiš u knjigu.

Pozdrav, Vuk

Crno-bela nostalgija said...

Hvala, Vuče, na istrajnom praćenju bloga! I ja se nekad iznenadim kad vidim koja su sve imena nosila dres Partizana, pa makar i na kratko. Za Geruma ne mogu da stavim ruku u vatru da je baš počeo u Partizanu ali je prošao kroz mlađe kategorije u jednom periodu, učestvovao je na čuvenom turniru u Vijaređu.

A.P.G KRISTAL GROUP said...

Moj otac Djordje,je poceo u Dinamu iz Panceva,da bih posle 1god bio pozvan u Partizan.Tu je bio u generaciji partizanovih beba.Za prvi tim Partizana je debitovao,ali nije ostao dugo.Otisao je u Kragujevac,gde je ubrzo bio i kapiten ekipe Radnickog.Nazalost,ekipa ispada iz prve lige,i on prelazi u Slobodu iz Tuzle.Ostalo je istorija.Kapiten i ubedljivo najbolji fudbaler Slobode,naravno pored cuvenog Secerbegovica,kome je bio i trener!veliki pozdrav

Aleksandar Pavlovic said...

Hvala Vam na komentaru i ispravkama!