Feb 8, 2013

Kanonada za početak proleća

Pred nama je nastavak prolećnog dela sezone 2012/13. U skladu s tim je i novi post na blogu. Prisećamo se jednog davnog starta prolećne polusezone, kada je Partizan ugostio ekipu sarajevskog Željezničara, 1. marta 1975. godine.

Iako je u prvom susretu, u jesenjem delu sezone, Partizan bio ubedljivo poražen od sarajevskih "plavih" sa 4-1, Partizan se punom merom revanširao. Sportska strana "Politike Ekspres" govori sama za sebe...


Ubedljivih i sigurnih 4-1 za Partizan, a najveći doprinos pobedi dali su dvostruki strelci za Partizan, Boško Đorđević i Momčilo Vukotić, ali i njihovi asistenti Bora Đorđević i Miroslav Bošković. Na sledećim fotografijama, objavljenim u okviru izveštaja popularnog sportskog časopisa "Tempo", zabeleženi su svi golovi Partizana i još par akcija sa utakmice. Na prvoj slici, prva dva gola Partizana, strelac oba gola bio je Boško Đorđević...

- kliknite na slike radi veće rezolucije -


...a zatim i ostali golovi, delo Moce Vukotića, uz detaljan opis fotografija...
Prva dva gola i na kolor fotografijama:Na kraju, jedna izuzetno lepa fotografija, snimljena iza gola na severu, posle prvog pogotka "crno-belih":


Uz želju da i na početku nove polusezone Partizan ostvari sličan rezultat kao generacija 1974/75, uživajte i dalje u ovom blogu.


No comments: