Apr 25, 2013

Partizanovi fanzini - The PUP

Ako biste navijače Partizana upitali koji fanzin zauzima najistaknutije mesto među Partizanovim fanzinima, nema sumnje da bi odgovor bio - The PUP. Ovaj fanzin je izlazio od novembra 2000. do oktobra 2006. i njegovih 17 brojeva (od 00 do 16) svedoče o kvalitetu i popularnosti. Pisan u prepoznatljivom i duhovitom stilu, The PUP je bio fanzin koji nisu mogli svi da razumeju i prate. Naročito ne oni koji nisu deo crno-bele porodice.


Ironija, sarkazam, humor u stilu "Alan Forda", a neretko i humor na sopstveni račun - na račun Partizanovih sportista, rukovodilaca, navijača ali i Partizanovih neuspeha, bili su zaštitni znak ovog fanzina koji je uređivala grupa autora. Utisak je da je taj duh PUP-a preživeo i našao svoje mesto u današnjim fanzinima Partizanovih navijača, pre svega u fanzinu GTR.

Na sledećim slikama možete videti naslovne strane svih do sada objavljenih brojeva fanzina "The PUP". Najzaslužniji što su ove slike pred Vama su Dejan, Zgro i Dario, a autoru bloga je ostalo samo da to uobliči u ovaj post.


1 comment:

Shane said...

Blago i azbuka pravog Grobarstva.